9.3.06

SJ är det nya bajsbrunt.


Jag tror er.


Det är ju för jävla konstigt. Tåget har tamejistjärten funnits i vadå? Hundrafemtio år? Men lik förbannat alltså. SJ, Statens Jävla Järnvägar, förstår fortfarande inte hur det funkar. Ok, era pungglufsare. Lyssna nu.
  1. Ni ska köra tåget från en namngiven ort till en annan namngiven ort. Om ni bara kommer halvvägs har det blivit nåt galet. Då är det liksom inte klart. Rent krasst spelar det ingen roll om lokföraren fick ryggskott när han åt på Burger King i förrgår och inte kan komma till jobbet idag. Eller om det ligger spökbajs på spåret i Läggesta och man kan få sladd om man åker igenom det. Anställ några fler lokförare. Ring Manpower och hyr en fiffig yngling som käkar era jävla bajsproblem till frukost. Gör något bara.
  2. Det finns en tidtabell, vilket ju är för jävligt. Men än värre är att den måste följas. Jag vet att det är tuff skit, men livet är hårt. Det är faktiskt ok om ni inte klarar tidtabellen på minuten varje gång. Det är mänskligt att fela lite. Däremot krävs det rent ÖVERJÄVLIGA CLARK KENT-KRAFTER för att lyckas bli 25 minuter försenade på en sträcka som tar 20 minuter att åka! Sen, hörrni, är det ju också vidunderligt kusligt när ett tåg först är 7 minuter försenat, sedan (10 minuter senare) 15 minuter försenat, och slutligen (vojne vojne) 23 minuter försenat, innan det (ve och jävla fasa) spårlöst försvinner och blir inställt någonstans under de 400 metrarna mellan Café Sylvia och Eskilstuna Central. Labero, din gamla skojare! Raka svar! Har du ett gäng nya, fina dubbeldäckare hemma i garaget?
  3. Just ja essji, apropå dubbeldäckare: vad har ni pröjsat för dom där rackarna ijjengtligen? Blev det tjafs om priset förstås? Kom igen nu. Pröjsa dom där stackars exilkubanerna som byggde skiten nu, så dom slutar jiddra med tågen på nätterna. Hur många gånger har ni "kommit tillrätta med problemen" på skiten nu? Det är ju uppenbart att nån gynnare pajar tågen för er. Varje vecka fixar ni dörrarna så att man ska kunna stänga, och inte bara öppna dom. Men ändå står dom där och jävlas med er nästa morgon. Skruva bort dörrjävlarna istället. Jag skiter i om det blir kallt. Jag skiter till och med i om det ramlar ut nån tant då och då, bara jag kommer fram någorlunda i tid. Plocka upp henne på tillbakavägen. Om inte lokföraren får vinterkräksjukan i Arboga förstås. Då får ni väl hämta henne nästa dag. Eller ringa en taxi.

Och förresten. Sluta vara så jävla skenärliga hela tiden. "Vi vet att vi är jävligt sopiga, otrevliga och inkompetenta. Men vi jobbar på det." Nej. Det är ju det ni inte gör. Ni bara erkänner era brister och är ödmjuka hela tiden. Det var lite gulligt i början, men nu funkar det inte längre. Jag blir lika förbannad i alla fall. Så sluta ljug. Ni kan fan ha Muqtada al-Sadr och en rabiesråtta som tågmästare om ni vill. Bara ni kör tåg som folk.

Ah! Det var lite ilska det. Nu kan jag vara sådär snäll i en månad igen.


Comments: Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?