14.3.06

Elementärt, min lille Watson...

"...och orsaken till att vi idag är försenade är kvalitetsproblem. Vi som jobbar ombord på de här tågen tycker faktiskt inte att de fungerar som de ska."
(Snyftande lokförare ombord på SJ:s ständigt försenade satans dubbeldäckarhärke i högtalarsystemet, avd. No shit, Sherlock!)

Comments:
I måndags när jag åkte tåg till västerås blev vi tvungna att stanna utanför kvicksund eftersom "vi hamnade bakom ett godståg". Konduktören lät väldigt förvånad över att upptäcka ett sådant på rälsen. Efter att vi väntat i tio minuter fortsatte resan med att han lika förvånat konstaterade att vi hunnit ifatt godståget igen, strax utanför kolbäck. Måste man ha guldfiskminne för att jobba på SJ? Andra saker som verkar falla ur deras minnen är vad vi andra brukar kalla "vintern".

Angående ditt konsulterbjudande längre ner så tar jag överkomliga 450 kr i timmen för samma arbete. Och jag behöver ingen ny mus heller. Hör av dig nästa gång.
 
När jag satt på tåget i veckan satt en av tågmästarna lite nonchalant på sätet framför mig och pratade med en kompis till henne som tydligen hade blivit tvungen att åka med tåget. Hon ojade sig ljudligt över att det var så skönt att det var Lasse från Flen som körde tåget idag, för han stressade minsann inte upp sig i onödan. Annat var det ju med Kurt. Han blev ju bekymrad så fort man blev försenade eller fick fel på tåget. Då började han tydligen be om hjälp med att lösa problemen och med att försöka köra in förseningarna. Och det var ju så otroooligt jobbigt. "Så stressigt och irriterat liksom." Jag ville så hemskt gärna resa mig upp, slita av henne örat och skrika in i hennes huvud att världen kanske skulle må bra av om stress-Kurt fick jobba lite oftare! Han verkar ju vara en vettig människa. Men jag vågade inte. Då hade hon kanske styrt upp ett signalfel i Kungsör.
 
Skicka en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?